Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Lakseterrine med ramsløg
Lakseterrine med ramsløg (4 personer hovedret/ 8 personer som forret)500 g laks, 200 g rødfisk, 1 æg, fløde, 3 friske ramsløg (løget), 2-3 spske fermenterede ramsløgblade, skallen af ¼ saltsyltet citron.Dressing: cremefraiche 18%, hakket fermenterede ramsløg, ramsløgsalt og peber.Blend rødfisktern, ramsløg, æg og fløde med peber til en fiskefars. Skær laksen i strimler og læg […]
Fermenteret ramsløg
I maj/juni samles ramsløgblade, som skylles og slynges tørre. Vej bladene, når de er tørre (100 gram er mange blade, men rigeligt). Læg bladene i en stor skål, og drys 5-10% af deres vægt i groft havsalt på. Derpå knues og krammes bladene med saltet indtil de begynder at slippe væsken, væsken er vigtig, så […]
Wraps med spøjsløgpesto og røget laks
Wraps med spøjsløgscreme og laks (6 stk)Beregn ½ wrap per person, hvis det blot er en del af en frokost, eller en forret. Du kan også skære wrapsene ud i skiver og sætte pind i som en appetizer, så er denne portion nok til 20 personer. Om du bruger kold eller varmrøget laks eller bare kogt kold laks er op til dig og smag og […]
Tjørnbærketchup
Tjørneketchup500 g bær 4 dl vand 2 dl frugteddike 150 g rørsukker Frugteddike, gransalt og peberLad frugt og væde koge i ca. 1 time (tilsæt evt. mere væde). Passer bærrene gennem et dørslag og hæld puréen tilbage i gryden, hvor du tilsætter sukker og koger op. Smag til med vineddike, salt og peber og opbevar […]
Æble-hyben syltetøj
Hyben-æblesyltetøj500 g rensede hyben, 500 g æbler uden skræl og kerner, 600 g sukker, 1,5 dl klar eddike, 1 stang vanille. saft af en citron, 0.5 liter vand, 1 spsk rød melatinFremgangsmåde:Hyben og æbler renses og skæres i passende stykker. Alle ingredienser (minus melatin) koges op og skummes. Du kan evt. bruge stavblender til at justere grovheden i syltetøjet. Jævnes med melatinen […]
Skovløgsalt
SkovløgsaltSkovløg indsamles skylles og slynges. De smukke bordeaux løgblomster plukkes af og lægges til tørre for sig selv, mens selve ”kuglen” med alle de små løg skilles ad, så de små løg kan tørre. Jeg lader dem tørre i ca. 1 uge, før jeg blender løgene med havsalt. Selvom skovløgene har ligget til tørre, er […]
Grandeller med gran-agurkesalat
Grandeller500 g hakket kalv og flæsk1 æg1,5 dl rasp1 dl finthakkede eddikesyltede grandspidser1 tske gransalt1/2 tske cayennepeberMix alle ingredienser og lad farsen hvile i en time. Form og steg dellerne i rapsolie og server med gran-agurkesalat.Gran-agurkesalat2 agurker fint skivede75 g sukker2 tske gransalt1 tske peber0,5-0,75 l graneddikeLad skivede agurker trække med sukker, salt og peber […]
Stor løghat-salt
100 gram løghat, som du har rinset for jord osv. og ladet ligge og falde lidt hen 1 døgn, blendes med 400 gram godt havsalt. Massen bliver som en slags grød, som du breder ud på et stykke bagepapir oven på en avis. Så skal saltet blot tørre. Jeg tørrer mit salt på pillefyret, det […]
Strandurtewok med kæmperejer
Wok med strandurter, kvan og ris, 4 personerUrter: ½ l strand-og spydmælde, 20 cm tommeltyk kvan, 5 strimlede strandkarseblade til pynt.Øvrige ingredienser: 150 g kylling i strimler, brune ris, 1 tsk hakket ingefær, 1 fed hvidløg, 1 stk peberfrugt, fiskesauce, soya, rapsolie, koriander, chilliflagerTilberedning: Kog risen efter opskrift på pakken. Skyl, slyng og […]
Nældesalt No1 & No2
Nældesalt No 1½ l friske brændenælder og 1 kg havsalt.Pluk en håndfuld friske topskud af brændenælder og skyl dem grundigt og slyng dem tørre. Findel topskuddene til grøn mos i en foodprocessor sammen med havsalt. Spred blandingen ud på et viskestykke med aviser under og lad den tørre et luftigt sted et par døgn. Skift […]